Om Acem

Meditationsteknik med psykologisk förståelse

Acem Meditation är en meditationsteknik med inslag av mindfulness (medveten närvaro och acceptans). Du får ett verktyg för avspänning och personlig utveckling. Metoden är utvecklad i Norge av läkare och psykologer.

Kursverksamhet finns i bl a Danmark, Indien, Nederländerna, Norge, Singapore, Spanien, Storbritannien, Taiwan, Tyskland, och USA. I Sverige hålls kurser i Stockholm, Uppsala, Örebro, Karlstad, Årjäng, Arvika/Lundsholm, Strömstad och Göteborg.

Acem är en ideell organisation som vill stimulera till mänsklig växt och utveckling. Först och främst görs det genom undervisning i Acem meditation, men även kurser i gruppsykologi erbjuds. Acem har verksamhet sedan 1966.

Kurser

Acem erbjuder olika kurskoncept, se Kurser ovan. För kursdatum och anmälan, se Kalender i menyraden.

Företag

Är ditt företag/organisation intresserat av yoga eller meditation? Acem har alternativ: Kroppsmeditation, Acem Meditation och kontorsyoga. Vi kan skräddarsy en kurs för just din organisation eller ditt företag, t.ex. en kombination av meditation och yoga, med föredrag om stresshantering och om forskning på meditation och dess hälsoeffekter. Se länken Företag ovan.

Vision

Acem vill stimulera till mänsklig växt - främst genom meditation och introspektion, men också genom yoga, gruppsykologi och kulturella aktiviteter.

En modern meditationsmetod

Tidskriften för Svensk Psykiatri (4/2010) har intervjuat kursledare Gunnar Sundqvist om Acem Meditation. Här kan du läsa artikeln.

Retreatcentra

Kursgården Lundsholm - utanför Arvika i Värmland

Företagskurser

Är ditt företag/organisation intresserat av yoga eller meditation?

Medlemskap

Ditt medlemskap i Acem är ett stöd till den ideella insats för mänsklig växt som görs i organisationen.

Moderator- och kursledarutbildning

Moderator- och kursledarutbildningen i Acem riktar sig till dig som önskar engagera dig ideellt för meditation och mänsklig växt. Utbildningen ger kvalifikationer och kompetens för att undervisa på kurser i Acem Meditation.